Leto bezoekt Onafhankelijkheidsplein Kiev

Jared Leto heeft donderdag een bezoek gebracht aan het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. De rocker en acteur is in Oekraïne met zijn band Thirty Seconds to Mars. Het Onafhankelijkheidsplein was het zwaartepunt van de maandenlange protestacties die leidden tot de val van de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj.

Leto plaatste donderdagmiddag een foto van het plein op social media. Op Twitter doken verschillende foto's van de 42-jarige Amerikaan op het plein op.

Leto's band Thirty Seconds to Mars trad woensdagavond op in Kiev. Tijdens het concert bedankte hij de Oekraïense bevolking. "Jullie zijn een inspiratiebron." Aangemoedigd door Leto scandeerde het publiek minutenlang 'Leve Oekraïne, leven de helden'.

Ook toen Leto anderhalve week geleden zijn Oscar in ontvangst nam, stond hij stil bij de politieke onrust in de Oekraïne. "Terwijl jullie vechten om jullie dromen waar te maken, denken wij vanavond aan jullie", zei Leto in zijn dankwoord.

Achter de schermen bij de uitreiking van de prestigieuze filmprijzen legde Leto uit dat hij zich nauw verwant voelt met demonstranten in landen als de Oekraïne en Venezuela. "Ik voel me vanwege Thirty Seconds to Mars over de hele wereld thuis. Dit soort zaken hebben direct invloed op me. Ik vond het belangrijk dit aan te stippen, ook namens de mensen met wie ik via social media contact heb."

Jared Leto gehekeld om transgenderrol (Foto: Novum)