Mr. Olympia Larry Scott overleden

Professioneel bodybuilder en tweevoudig Mr. Olympia Larry 'The Legend' Scott is gisteren in zijn huis in Salt Lake City overleden. Hij overleed op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van Alzheimer, een ziekte die in 2010 bij hem werd vastgesteld.

Scott begon op 15-jarige leeftijd met trainen. Op zijn twintigste won hij Mr. Idaho, waarna hij verhuisde naar Californië. Daar won hij snel achter elkaar Mr. Californië, Mr. Pacific Coast, Mr. America en tenslotte in 1964 Mr. Universe. Ook won hij de eerste twee Mr. Olympia wedstrijden, in 1965 en 1966.

Tijdens deze periode werd hij een van de eerste bodybuilding-supersterren. Zijn imago als gewone jongen maakte hem immens populair. Hij verscheen in een film, was een veelgevraagd model en overschaduwde alle andere professionele bodybuilders. Zijn populariteit werd beschreven als 'Larry-koorts'.

Na zijn tweede winst van Mr. Olympia kondigde Scott, 28 jaren jong, aan te stoppen met wedstrijden. Hij verhuisde naar Salt Lake City en richtte een naar zichzelf genoemd bedrijf op dat sportuitrusting en trainingssupplementen verkocht. In 1999 kreeg hij een plaats in de Bodybuilding Hall of Fame.

Larry Scott (12 oktober 1938 - 8 maart 2014)