'Batman & Superman kunnen eindelijk gaan knallen'

Zack Snyder is dolgelukkig over het scenario van zijn nieuwe film, officieus Batman vs. Superman getiteld. "In Man of Steel hebben we uitgelegd wie Superman is, en dat is geweldig. Maar het is ook heerlijk om, nu we die personages kennen, ze eindelijk eens echt te laten knallen", zegt de regisseur tegen de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

"In deze film zie je hun verhalen letterlijk exploderen", gaat Snyder verder. "We kunnen ze nu helemaal loslaten zodat ze kunnen tonen wat ze allemaal in huis hebben."

De opnames moeten over een maand beginnen. Nu worden de kostuums nog gepast. "Ik was de pakken gaan bekijken", vertelt Snyder, naar eigen zeggen al jaren een onvervalst fan van beide superhelden. "Dat was nog niet eens met de acteurs erin. Maar ze alleen al naast elkaar zien was onwerkelijk."

"Ik riep gelijk dat iemand een foto moest maken", lacht Snyder. "Dit heeft immers nog nooit iemand gezien. Tja, ik werd wel een tikkeltje geschift"

In Batman vs. Superman speelt Ben Affleck een wat oudere Batman die de jonge Superman onder zijn hoede neemt. Over de plot van de film is nog bijna niets verklapt, maar volgens Snyder zijn de twee superhelden aanvankelijk niet de beste vrienden."

'Batman & Superman kunnen eindelijk gaan knallen' (Foto: Novum)