Spacey enthousiast over nieuwe Superman-schurk

Kevin Spacey denkt dat Jesse Eisenberg het fantastisch gaat doen als Supermans aartsvijand Lex Luthor. Spacey speelde de rol al in Superman Returns uit 2006. De keus voor Eisenberg als zijn officieuze opvolger schoot menig fan in het verkeerde keelgat. "Hij gaat iedereen wegblazen", zegt Spacey echter tegen het Britse filmblad Empire.

"Ten eerste vind ik Jesse een geweldige acteur", gaat de 54-jarige Spacey verder. Hij ziet geen enkel probleem in de 30-jarige Eisenberg als de jongste versie van Luthor ooit. "Ik vind het een geweldig idee en wens hem alle goeds."

Eisenberg maakt zijn opwachting als de megalomane miljardair in de officieus getitelde Batman vs. Superman, met Ben Affleck en Henry Cavill in de titelrollen. Hoewel Luthor in de strips van DC Comics soms een mechanisch pak aantrekt waarmee hij supersterk wordt, beschikt hij niet over bovenmenselijke gaven.

De film wordt geregisseerd door Zack Snyder, die ook de vorige Superman-film Man of Steel maakte. Amy Adams neemt haar rol van Lois Lane weer op zich en Diane Lane is weer te zien als Supermans peetmoeder Martha Kent. Jeremy Irons heeft getekend voor de rol van Batmans butler Alfred, Gal Gadot speelt Wonder Woman. Batman vs. Superman wordt in mei 2016 in de bioscoop verwacht.

Spacey: tv-industrie moet meegroeien of sterven (Foto: Novum)