Aanvullend onderzoek bij huis Els Borst

Forensische experts doen donderdag aanvullend onderzoek bij het huis van oud-minister Els Borst in Bilthoven. Dat meldt de politie. Volgens een woordvoerder is de nadere inspectie een logisch gevolg van de voortgang van het onderzoek.

Hij spreekt tegen dat de aanwezigheid van de forensische experts te maken heeft met het vluchtende duo dat woensdag in Duitsland werd opgepakt. "Er valt niets nieuws te melden. Er is geen doorbraak en we hebben geen nieuwe informatie. Wat er gebeurt, is dat de sporen die we veilig hebben gesteld nu op locatie nogmaals door forensische experts worden bekeken", aldus de zegsman.

Volgens de woordvoerder kan het zien van sporen op de plaats delict heel andere inzichten opleveren dan wanneer sporen uitsluitend in het lab worden bekeken. Doel is dan ook om een zo goed mogelijke analyse van de aangetroffen sporen in relatie tot de plaats delict te kunnen maken.

Om ongestoord te kunnen werken is voor de garage van de woning een tent van de forensische opsporing geplaatst. De straat zal gedurende het onderzoek aan beide zijden zijn afgesloten.

Borst werd op 10 februari dood aangetroffen in de garage van haar huis aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Uit onderzoek is gebleken dat ze waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.