Canadese ijshockeysters tegenstander van VS in finale

Nadat eerder vandaag de Amerikaanse ijshockeysters de finale haalden van het ijshockeytoernooi in Sochi, hebben nu ook de speelsters uit Canada zich verzekerd van een plek in de finale. Net zoals in de poulewedstrijd won de Canadese ploeg van Zwitserland.

De wedstrijd was snel beslist. Binnen twaalf minuten wisten de Canadese vrouwen al drie keer tot scoren te komen. Dit ging betrekkelijk eenvoudig, waardoor een grote overwinning aanstaande leek.

Dit bleek echter niet het geval te zijn en de Zwitserse ploeg wist in tegenstelling tot de poulewedstrijd ditmaal wel op het scorebord te komen. Na vijf minuten in de tweede periode werd een powerplaysituatie omgezet in een goal.

De derde periode zag geen doelpunten meer en zo werd de eindstand van 3-1 al vroeg in de wedstrijd bereikt. Het is geen verrassing dat zowel Canada als Amerika in de finale staan. Van tevoren werden de twee landen gezien als grote favorieten voor de verdeling van de plekken één en twee. In de eerdere ontmoeting in de poule werd het 3-2 voor Canada.

Zwisterland zal in de troostfinale met Zweden gaan strijden om het brons. Beide wedstrijden staan voor donderdag op de planning, met de strijd om het brons om 13.30 uur en de finale om 18.00 uur Nederlandse tijd.