Videoscheidsrechter over maand geagendeerd door IFAB

De beleidsbepalers in het internationale voetbal, verenigd in de IFAB, gaan de invoering van een videoscheidsrechter bespreken. Het thema is opgenomen als agendapunt voor de vergadering van 1 maart, zo maakte de FIFA maandag bekend.

De wereldvoetbalbond benadrukt dat over een maand nog geen beslissingen worden genomen. Dat er überhaupt over gesproken gaat worden, is niettemin opvallend. Het is geen publiek geheim dat de FIFA en de UEFA niet welwillend staan tegenover technische ondersteuning voor scheidsrechters.

In Nederland wordt al geëxperimenteerd met een videoscheidsrechter. De FIFA heeft al aangegeven langs te willen komen om de voortgang te bekijken.

In het hockey wordt al succesvol gebruikgemaakt van een videoscheidsrechter. Teams kunnen een aantal keer per wedstrijd zijn hulp inschakelen. Vanaf de tribune beoordeelt de videoscheidsrechter aan de hand van beelden de betreffende spelsituatie.

Tijdens de vergadering op 1 maart worden verschillende ideeën voor verbetering van het voetbal besproken. Zo staat ook het invoeren van tijdstraffen op de agenda.