[BDO WK] Titelverdediger Waites uitgeschakeld, Harms door

Het wereldkampioenschap darten van de PDC is achter de rug. Het is nu tijd voor de darters van de British Darts Organisation (BDO) om te strijden om hun wereldtitel. Het deelnemersveld is uitgebreid met acht spelers. Er doen nu in totaal veertig heren mee. Het toernooi bij de dames is ook uitgebreid. Sinds dit jaar doen er zestien vrouwen mee aan hun WK in plaats van acht. 

De eerste partij op het podium ging tussen negenvoudig wereldkampioene Trina Gulliver en debutante Tamara Schuur. Onze landgenote won verrassend met 2-0. De setstanden waren 3-0 en 3-1. Na een eenvoudige zege in de eerste set gooide Schuur in de tweede set een finish van 147 uit om op een 2-0 voorsprong in legs te komen. Gulliver kwam terug tot 2-1, maar een finish van 70 bleek goed voor de sensationele zege.

De eerste wedstrijd bij de mannen ging tussen titelverdediger Scott Waites en Alan Norris. Scotty 2 Hotty werd met 3-0 verslagen door Chuck. De setstanden waren 3-2, 3-1 en 3-2. Norris was op ieder moment de betere in de partij. 

Drievoudig wereldkampioen Martin Adams moest dit jaar beginnen in de voorronde. Hij had niet veel moeite met de Canadees David Cameron. Het werd 3-1 (3-0, 3-0, 1-3 en 3-1). Wolfie zal in het in de eerste ronde op moeten nemen tegen Tony O'Shea. 

De laatste partij van de middagsessie ging tussen Wesley Harms en Paul Jennings. Harms haalde de laatste twee jaar de halve finale op Lakeside en Jennings stond vorig jaar in de kwartfinale. Harms plaatste direct de break door 116 uit te gooien, maar wist een leg later niet te profiteren. Uiteindelijk ging de eerste set met 3-1 naar Harms. 

Sparky won sets twee en drie met 3-2 en 3-0. Hij zal in het in de tweede ronde opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Engelsen Darryl Fitton en Tony Eccles. 

Vanavond worden er nog twee wedstrijden uit de voorronde, één eerste rondepartij en een wedstrijd uit het vrouwentoernooi gespeeld. De voorrondewedstrijden zijn: Madars Razma (Let) tegen John Michael (Gri) en Harley Kemp (Aus) tegen Michael Meaney (Ier). Het duel uit de eerste ronde gaat tussen de als achtste geplaatste Jeffrey de Graaf en Martin Atkins (Eng). Bij de dames spelen Rachel Brooks (Eng) en Ann Louise Peters (Den) tegen elkaar.