Kerstwonder: baby geneest van hartkwaal

Een baby in Birmingham, Engeland heeft wel een heel opmerkelijk herstel gehad. De spruit is namelijk geboren met een hartafwijking en ‘iets’ lijkt hem een handje te helpen.

Oscar heeft de eerste honderd dagen van zijn zeer jonge leven gekoppeld aan allerlei slangetjes, machines en andere hulpmiddelen doorgebracht. De aderen van zijn hartje zitten precies verkeerd om en de zuigeling stond op een wachtlijst voor een donor. In de tussentijd werden de honneurs waargenomen door een kunsthart, maar de vooruitzichten die de uk had, waren niet om over naar huis te schrijven. Een donorhart bleef uit. De ouders waren doodbenauwd dat hun jongste telg kerst niet zou halen.

Maar het wurmpje heeft een opmerkelijk herstel doorgemaakt. Zelfs zo goed, dat de artsen het Oscar toegestaan hebben een dagje door te brengen in wat hopelijk het huis wordt waar hij verder normaal kan opgroeien: bij zijn ouders. Het hartje heeft zich als vanzelf hersteld. Een arts vermoedt dat het orgaan gebaat is geweest door de rust die het kunsthart geboden heeft.

Dezelfde arts grapt dat “iemand daarboven met een glimlach op Oscar neerkijkt”.