Vierde grote storm in aantocht

Nederland krijgt vrijdag mogelijk te maken met de vierde storm van dit jaar. Boven de Britse eilanden vormt zich opnieuw een lagedrukgebied en dat kan zorgen voor een zelfde situatie als dinsdag, meldt weeronline.nl.

De storm steekt donderdag of donderdagnacht op en duurt tot en met vrijdagochtend. De windsnelheden zijn dan vergelijkbaar met die van dinsdag.

De storm die dinsdag over het land trok was in het binnenland heftiger dan de sinterklaasstorm. Het kwam nu tot windstoten van 100 kilometer per uur. Aan de kust was de storm vanwege de zuidelijke windrichting minder zwaar. Wel werd windkracht 10 aangetikt. Vlieland had de zwaarste windstoot met 119 kilometer per uur.

De oorzaak van deze storm was een lagedrukgebied ten noorden van Schotland. Op de Britse eilanden stond windkracht 12. Op de Schotse hoogvlakte werd volgens de meteorologen een windstoot van 176 kilometer per uur gemeten. De storm die vrijdag kan opsteken kan ook in Groot-Brittannië ook windkracht 12 halen.

Tijdens de kerstdagen is het even rustig. De meeste kans op zon is er op eerste kerstdag in de middag. Donderdag is het grotendeels droog, maar komen wel enkele buien voor. Richting de jaarwisseling wordt weer onstuimig herfstweer verwacht. Tijdens de jaarwisseling zijn de omstandigheden verre van ideaal voor het afsteken van vuurwerk. Er staat dan flink wat wind en er wordt neerslag verwacht.