FOK!filmtip van de dag: Unthinkable (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Unthinkable

Voor de FOK!filmtip van de Dag gaan we vandaag voor de psychologische thriller Unthinkable, die vanavond om 22.00 uur te zien is op Veronica. Steven Arthur Younger (Michael Sheen) is een terrorist die een groot gevaar vormt voor Amerika. Younger wordt er namelijk van verdacht in het bezit te zijn van zeer gevaarlijke nucleaire bommen die elk moment ergens af kunnen gaan. Hij krijgt FBI-agent Helen Brody en een anti-terroristen team achter zich aan en wordt al snel gearresteerd. Het is nu aan agent Henry Herald Humphries (Samuel L. Jackson) om informatie uit Younger te krijgen om de dodelijke aanslagen te voorkomen. Humphries is een speciale agent, die alleen door de overheid wordt ingezet als laatste optie. Waarom dat is blijkt wel als Younger kennis mag maken met de nogal bijzondere verhoortechnieken van Humphries.

Unthinkable 1
Ik zei nog zo, geen bommetje!

Gregor Jordan leverde met Unthinkable een harde psychologische thriller af, waarin de strijd tegen het terrorisme een grote rol speelt. Unthinkable stelt de onvermijdelijke vraag: hoe ver ben je bereid om te gaan om levens te kunnen redden? Daarbij kent de film een zeer sterke cast met Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss en Michael Sheen in de belangrijkste rollen. Een aanrader voor liefhebbers van films zoals Die Hard, Arlington Road en Der Baader Meinhof Complex.

Unthinkable 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!