'Geweld tegen journalisten moet kunnen'

Uit een peiling op de Frontpage blijkt dat een meerderheid van ruim 53 procent geweld tegen journalisten min of meer geoorloofd vindt. Van de ondervraagden vindt 8 procent dat het altijd kan en 45 procent als de betreffende journalist hinderlijk blijft doorvragen.

44 procent zegt geweld tegen verslaggevers, irritant of niet, altijd af te keuren. 2 Procent heeft geen of een andere mening. Uit de commentaren en toelichtingen blijkt een gevarieerd beeld. Noppie2000 en piderman314 trappen af met de nuance dat geweld alleen is toegestaan ter zelfverdediging. Gebruiker belsen vindt het een gevalletje eigen schuld dikke bult en SickPuppiesNeedLove2 is van mening dat als je van PowNews bent je er om vraagt, tegen verslaggevers van andere media vindt hij geweld niet kunnen.

Yi-Long vindt PowNews wel regelmatig kinderachtig in hun opstelling maar vindt het wel goed dat er journalisten zijn die doorvragen en geen genoegen nemen met niets zeggende standaard verklaringen.

Bule1305 heeft wat moeite met de definitie van geweld en RickT stelt dat journalisten blij mogen zijn dat het in Nederland niet het wilde westen is waar je wordt doodgeschoten bij het stellen van lastige vragen.