Angola wil excuses PowNews

De ambassade van Angola in Nederland ontkent ten stelligste dat de ambassadeur excuses heeft aangeboden aan PowNews-verslaggever Danny Ghosen. De Angolese vertegenwoordiging noemt hem in een verklaring 'provocerend'. PowNed-directeur Dominique Weesie zei vrijdag na een bezoek aan de ambassadeur nog dat er excuses waren aangeboden.

Danny Ghosen werd woensdag nogal stevig aangepakt toen hij voor de deur van de ambassade in Den Haag een verkeerd geparkeerde diplomatenauto zag en daar wat van zei. Ghosen maakte die dag een item over de justitiebegroting van de Tweede Kamer. Daarin zou worden gesproken over foutparkerende diplomaten die daar vanwege hun onschendbaarheid zonder een boete vanaf komen. De verslaggever hield aan de mishandeling een losse tand, pijn in zijn kaak en een bloedlip over.

Update 23:24
De Angolese ambassade wil excuses van Pownews. Daarvoor krijgt Pownews een week de tijd, anders worden bevoegde nationale en internationale instanties ingeschakeld. Dat meldt de ambassade in een verklaring.

De kwestie schaadt het imago van Angola volgens de ambassade. De ambassade stelt dat sprake was van een provocatie. Het Angolese grondgebied in Nederland zou met de actie zijn geschonden.

De ambassadeur betreurt de incidenten, maar houdt de tv-ploeg van Pownews daarvoor verantwoordelijk, staat in de verklaring. Vrijdag heeft de ambassadeur 'als gebaar van verzoening' gesproken met Powned-baas Dominique Weesie. Berichten dat de Angolese ambassade excuses zou hebben aangeboden aan Pownews, ontkent de ambassade echter.

Angola ontkent excuses aan PowNews
Angola ontkent excuses aan PowNews (Foto: ANP)