'Angolese ambassadeur dacht...'

De Angolese ambassadeur dacht dat de mishandelde verslaggever van Pownews een extremist was. Dat zegt Powned-baas Dominique Weesie tegen De Telegraaf na een gesprek met de diplomaat. "Kennelijk zit de angst er bij de diplomaten in", aldus Weesie.

Verslaggever Danny Ghosen werd woensdag door een medewerker van de Angolese ambassade geslagen toen hij op straat vragen stelde over een geparkeerde auto. Die medewerker was geen diplomaat en heeft volgens Weesie aangegeven zelf naar de politie te stappen. De ambassadeur gaf Ghosen een duw.

De ambassadeur van Angola werd donderdag vanwege het incident al op het matje geroepen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hem werd duidelijk gemaakt dat ook ambassadepersoneel zich aan de wettelijke regels moet houden. De Tweede Kamer vroeg opheldering aan minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA).

Ghosen stond op de stoep van de Angolese ambassade in Den Haag om een item te draaien over foutparkerende diplomaten. Hij hield aan de ontmoeting met het ambassadepersoneel van Angola een gekneusde kaak over.