Wilders kalkt anti-islamtekst op Saudische vlag

Geert Wilders heeft de islamitische wereld de vlag van Saudi-Arabië aangeboden met een anti-islamitische tekst. "De islam is een leugen, Mohammed een crimineel, de Koran is vergif", staat in het Arabisch op de vlag geschreven.

De Partij voor de Vrijheid noemt dit zondag een boodschap van waarheid en bevrijding en roept moslims op deze vlag te hijsen. Op de echte vlag van Saudi-Arabië staat de tekst: Er is geen god behalve Allah en Mohammed is zijn profeet.

In een verklaring brengt Wilders in herinnering dat hij negen jaar geleden, kort nadat filmmaker Theo van Gogh was vermoord in Amsterdam door politieagenten met kogelvrije vesten en machinegeweren werd opgepikt bij zijn huis om naar een veilige plek te worden gebracht. Dit gebeurde omdat 'islamitische misdadigers' hadden gedreigd ook Wilders te doden. "Want ook ik sprak de waarheid over de islam, de grootste bedreiging voor onze vrijheid en onze beschaving."

Wilders leeft nog altijd onder politiebescherming. "De bedreigingen duren nog steeds voort en hebben me beroofd van mijn privacy en mijn vrijheid." De anti-islamitische politicus biedt nu de islamitische wereld een nieuwe vlag aan 'ter nagedachtenis van de duizenden slachtoffers die in die periode door islamitische moordenaars werden afgemaakt en ter nagedachtenis van de miljoenen mensen - vrouwen, afvalligen, niet-moslims - die dagelijks te lijden hebben onder discriminatie en vernedering door de kwaadaardige ideologie van de islam en de onderdrukkende islamitische shariawetgeving'.

Alleen als de islamitische wereld zich realiseert dat de islam een leugen is en Mohammed een crimineel zal ze in staat zijn zichzelf te bevrijden van het kwaad, denkt Wilders. "Alleen wanneer de vrije wereld zal beseffen dat de islam vooral een totalitaire ideologie is in plaats van een religie, zal ze in staat zijn haar vrijheden en waarden te verdedigen."

De voor moslims krenkende verklaring is in het Engels gepubliceerd op de site gatesofvienna.net.