Dak supermarkt Letland ingestort; 21 doden

Zeker 21 mensen zijn omgekomen toen in de Letlandse hoofdstad Riga donderdagavond het dak van een supermarkt grotendeels instortte. Van de 36 gewonden liggen er 28 in het ziekenhuis. Onder de doden zijn drie brandweerlieden, onder de gewonden tien. Zij werden bedolven toen nog een deel van het dak naar beneden kwam en de muren van het gebouw deels instortten.

Het was vrijdag nog niet duidelijk of er nog mensen onder het puin vastzitten. De brandweer en andere reddingsdiensten zijn massaal uitgerukt om naar overlevenden te zoeken. Daarbij worden ook honden ingezet. De reddingswerkers worden bijgestaan door soldaten.

Over de oorzaak van het instorten bestaat nog geen zekerheid. Er werd gewerkt aan een grote wintertuin op het dak, met planten en bomen. Mogelijk is het dak onder die zware last bezweken. Minister van binnenlandse zaken Rihards Kozlovskis zei dat een terreurdaad en een natuurramp als oorzaken worden uitgesloten. Volgens hem zijn hoogstwaarschijnlijk de bouwvoorschriften niet in acht genomen.