Zorgen over zes Nederlanders in Filipijnen

Vijf familieleden of vrienden maken zich na de tyfoon die vrijdag over de Filipijnen raasde zorgen over zes Nederlanders die in dat land zouden zijn. Of hen iets is overkomen, is nog volkomen onduidelijk. Met de zes kunnen ze geen contact krijgen, maar dat hoeft niet te betekenen dat ze iets is overkomen, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

Mogelijk ligt het telefoonnetwerk plat of is er een andere reden waarom geen contact met de Nederlanders is te krijgen. Buitenlandse Zaken heeft de gegevens van de zes genoteerd en ze doorgegeven aan de lokale Filipijnse autoriteiten. "Die zoeken het uit", aldus de zegsman.

Buitenlandse Zaken denkt dat in de Filipijnen vierhonderd tot 450 Nederlanders zijn die zich hebben laten registreren. Eind september waren er 435 Nederlanders die zich bij de Nederlandse ambassade hadden laten registreren. Registratie is niet verplicht. Onder de 435 geregistreerde Nederlanders waren zowel vakantiegangers als mensen die er wonen.