SpongeBob verstoort kerkhof

In de Amerikaanse staat Ohio heft SpongeBob de tongen flink losgemaakt. De tekenfilmheld staat daar tweemaal bij het graf van een jonge vrouw. Volgens de beheerder van het Spring Grove-kerkhof in Cincinnati past de gele spons echter niet op de begraafplaats.

Kimberly Walker is onlangs ter aarde besteld. De 22-jarige Irak-veterane liet het leven na te zijn doodgeschoten door vermoedelijk haar viend. Op 10 oktober kwamen de twee SpongeBob-figuurtjes het graf luister bij zetten.

De grafsteen, die omgerekend zo'n 10.000 euro heeft gekost, past perfect bij Walker. Bij leven was ze een groot fan van het tekenfilmkarakter. Volgens begraafplaatsbaas Gary Freytag heeft men destijds geblunderd tijdens het verlenen van toestemming voor plaatsing.

De twee SpongeBob-beelden, die Walker en haar tweelingzus uitbeelden, storen met het 'historische, landschappelijke karakter van het kerkhof'. De directie zal met de familie overleggen wat er nu moet gebeuren. Alle kosten komen voor rekening van de directie van de begraafplaats.

SpongeBob blijft een baas!