'Seks met ex is zeker flex'

Icoon AlgemeenVeel Nederlanders hebben wel eens seks gehad met een voormalige partner, zo blijkt uit onderzoek van het online magazine Singlesite.nl. Zestig procent van de 759 ondervraagden (520 mannen, 226 vrouwen en 13 mensen die hun geslacht wellicht niet weten) gaf aan wel eens het bed te hebben gedeeld met een ex-partner. 22 procent liet weten met meerdere exen te hebben gesekst.

Bij de meesten houdt het niet op na een keer rampetampen met een voormalige geliefde. Slechts 16 procent van de ondervraagden had er na een keer toch genoeg van, 20 procent zegt vaker dan tien keer met een oud-partner van bil te zijn gegaan.

Er worden diverse redenen gegeven om het bed te willen delen met een ex-partner. 29 procent van de ondervraagden meldt dat het gaat om 'zin' in combinatie met het feit dat de ex eenvoudig 'voorhanden' was. De voormalige partner niet kunnen loslaten, is voor 19 procent dé aanleiding om nogmaals samen tussen de lakens te kruipen, 17 procent ziet de seks als een 'spontane ingeving' en 10 procent vrijt met de ex als deel van het afscheidsproces. Slechts 4 procent denkt de relatie door middel van seks te kunnen herstellen.

46 procent ervaart de seks met zijn of haar ex achteraf als positief. 29 procent blikt negatief terug op het gebeuren, 11 procent blijft neutraal. 62 procent van de ondervraagden ziet de betreffende ex of exen nog steeds wel eens, 30 procent niet.