Drieduizend bezoekers voor Pinkpop Classic

Pinkpop Classic heeft dit jaar drieduizend bezoekers getrokken. "Het is gezellig op het terrein", zegt Pinkpop-baas Jan Smeets tegen Novum Nieuws. "In totaal lopen er zo'n 3500 mensen rond, inclusief gasten en medewerkers."

Los van een enkele regenbui is de sfeer goed volgens Smeets. "Dan staat iedereen natuurlijk met z'n poncho aan, maar het is niet koud. Het publiek is enthousiast, ook over het gevarieerde programma." Dit jaar staan onder meer Saybia, Uriah Heep en The Waterboys op Pinkpop Classic, dat voor de zesde keer plaatsvindt.

Berichten dat de toekomst van het zusje van Pinkpop onzeker is, spreekt Smeets zaterdag tegen. "Ik werd een beetje overvallen door dat stuk", zegt de 68-jarige 'Mr. Pinkpop' over een interview van juli, waarin hij zei dat de stekker uit Pinkpop Classic wordt getrokken als het aantal bezoekers tegenvalt.

Om Pinkpop Classic te bekostigen moeten ongeveer vijfduizend kaarten worden verkocht. Hoewel dat ook dit jaar niet gelukt is, verbindt Smeets daar nog geen gevolgen aan. "Zo lang ik iets leuk vind, ga ik ermee door", zegt hij stellig. "Maar je weet het nooit, ik weet niet eens of ik volgend jaar nog leef."