Gerard Joling maakt zusjes Maywood aan het huilen

De hernieuwde samenwerking van de zusjes van Maywood heeft voor veel emoties gezorgd. Alice en Caren werken na achttien jaar weer samen voor de aankomende Lekker-concerten van Gerard Joling, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Dit vertelt het drietal voor de camera van Novum Nieuws.

"Gerard zei: jullie moeten gewoon weer bij elkaar komen en zingen", aldus Caren Wood, over de concerten die op 11 en 12 oktober plaatsvinden in de Ziggo Dome. "Praat de dingen uit, ga weer lekker muziek maken. Er was eigenlijk geen struikelblok. Toen we in gesprek gingen waren er hele emotionele momenten en ik heb mijn zus ontzettend gemist."

Alice May is het roerend met haar zus eens. "En als Gerard dan belt en vraagt of we in zijn show komen, kunnen we daar gewoon over praten als volwassen mensen", gaat ze verder. "We moesten hier gewoon uitkomen. En als je dan als zusjes bij elkaar zit en het wordt emotioneel dan ga je zitten janken en omarm je elkaar.

Dat zijn concerten de titel Lekker dragen, laat Gerard terugkomen met mooie mannen in de show. "Als iets 'lekker' is, dan moet je ook wel iets lekkers laten zien", reageert de 53-jarige zanger. "Je moet een paar lekkere dames laten zien, maar ook een paar lekkere heren. Het moet wel bij een beetje sexy liedje, je kunt niet zomaar een paar torso's op laten komen."