Man blaast hond op

Een stuk verdriet uit de staat Washington in Amerika heeft afgelopen zondag de Labrador van zijn dochter opgeblazen.

Jammer genoeg kan de 45-jarige Christopher W. Dillingham uit het plaatsje Stevenson niet voor dierenmishandeling op water en brood gezet worden. De plaatselijke autoriteiten zijn namelijk van mening dat het dier onmiddellijk bij de explosie stierf en niet heeft geleden. Christopher (Chris voor vrienden, maar eigenlijk noemt iedereen hem Christopher), heeft een verleden van huiselijk geweld en is een goede bekende van de politie.

Het eenoudergezin kreeg de hond van een kennis, die zes maanden geleden verhuisde. Om vier uur 's ochtends hoorden de buren een explosie en belden ze de politie. Zij vonden de hond, verspreid over de hele tuin.

De reden van deze actie is niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen spreken over een ruzie met zijn dochter, maar andere bronnen beweren dat de man van mening was dat zijn ex-vriendinnetje ervoor gezorgd heeft dat de vriendelijke Labrador bezeten was van de duivel.

Helemaal wegkomen met deze volslagen debiele actie gaat waarschijnlijk niet lukken: een creatieve officier van justitie heeft de man in staat van beschuldiging gesteld. Zo wordt hij beschuldigd van roekeloos, gevaarlijk gedrag en voor het bezit van explosief materiaal.  Wanneer het Amerikaanse rechtssysteem een beetje meewerkt verdwijnt Christopher 22 jaar achter de tralies.