Besluit schaatstempel valt uiterlijk zaterdag

De KNSB en NOC*NSF hebben tot en met zaterdag de tijd om te besluiten waar het nieuwe nationale schaatscentrum komt. Dat meldt een woordvoerder van de sportkoepel dinsdag. Thialf in Heerenveen, de Icedome in Almere en het Transportium in Zoetermeer willen de belangrijkste schaatstempel van Nederland worden.

De rechtbank in Utrecht bepaalde vrijdag in een door Icedome aangespannen kort geding dat binnen vijf dagen een besluit moest vallen. Die termijn gaat echter pas in op het moment dat het vonnis aan de partijen is overhandigd. Dat is maandag gebeurd, laat de zegsman weten.

Het aanwijzen van de nieuwe topsportlocatie leidde al tot veel commotie. Nadat een rapport was uitgelekt waarin Almere de voorkeur kreeg en een stevige Friese lobby op touw was gezet, besloot de KNSB een nieuw onderzoek in te stellen. De rechter oordeelde evenwel dat de eerder gemaakte procedureafspraken gehandhaafd blijven.

Thialf, dat momenteel de belangrijkste schaatswedstrijden huisvest, gaat grondig renoveren. De andere gegadigden zijn van plan een nieuw stadion te laten verrijzen.