'Nederland heeft genoeg van islam'

Nederland heeft genoeg van de islam. Ruim drie kwart van de Nederlanders (77 procent) vindt de islam geen verrijking voor ons land. Ruim twee derde - 68 procent - vindt dat er inmiddels genoeg islam is in Nederland. Opvallend is dat stemmers van alle partijen (van PVV tot VVD, CDA, D66, PvdA, SP en 50plus) in meerderheid deze mening delen. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond onder ruim 1900 mensen.

Ook de andere cijfers zijn opvallend:

Een meerderheid - 55 procent - is voor een immigratiestop uit islamitische landen.
63 procent zegt: geen nieuwe moskeeën.
72 procent is voor een grondwettelijk verbod op de sharia in Nederland.
64 procent vindt dan Nederland er niet beter op is geworden door de komst van immigranten uit islamitische landen

Bijna driekwart - 73 procent - van alle Nederlanders ziet een relatie tussen de islam en de recente terreurdaden in Boston, London en Parijs.

PVV-leider Wilders: "De resultaten zijn glashelder. Nederland heeft genoeg van de islam. De meerderheid wil geen nieuwe immigranten uit islamitische landen, geen nieuwe moskeeën, vindt de islam geen verrijking voor Nederland en zegt: genoeg is genoeg. Ik zal het kabinet met deze feiten confronteren en eisen dat we de islamisering van Nederland nu eindelijk stoppen. Er is lang geroepen dat anti-islam-ideeën extremistisch zijn. Nu blijkt dat ze gedragen worden door de meerderheid van ons volk!"

Gisteren liet ook Tony Blair, voormalig premier van Engeland, zich uit over de islam. Naar aanleiding van de moord op een soldaat vorige week zei hij; "'the ideology behind his murder is profound and dangerous'"