Helmond deelt gratis studies/banen uit

Jongeren van voornamelijk Marokkaanse afkomst die al jaren problemen veroorzaken in de gemeente Helmond, worden eindelijk beloond voor hun activiteiten en mogen op kosten van de gemeente een studie volgen of krijgen een baan aangeboden, meldt Omroep Brabant.

Wel staat hier tegenover dat bij aanhoudende overlast als geweld, intimidatie en broodberoving van lokale horeca een boete kan worden uitgedeeld van maar liefst 500 euro. Shouf Kedemk, het zoveelste zinloos projectje van de gemeente, heeft al laten weten verguld te zijn met dit idee. Dezelfde organisatie staat er overigens om bekend zo nu en dan de boetes van doerakken die zich misdragen hebben te betalen.

Alsof het allemaal nog niet genoeg moet kosten krijgen de jongens bovendien een persoonlijke coach en wordt een poging gedaan de ouders te betrekken bij het reilen en zeilen van hun kroost.

Het totale project kost de belastingbetaler 220.000 euro. Dit komt natuurlijk bovenop alle andere lopende projecten en jeugdorganisaties in Helmond.