Belgische verdachte Eindhoven nog twee weken vast

De 19-jarige Brett S. uit België blijft nog veertien dagen langer in voorarrest voor zijn betrokkenheid bij de mishandeling van een man in Eindhoven begin dit jaar. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald.

De rechter-commissaris beschouwt de tiener als een van de hoofdverdachten van de mishandeling. Omdat het om een ernstig feit gaat, ging de rechter-commissaris niet in op het verzoek van de advocaat om de verdachte voorlopig op vrije voeten te stellen.

Brett S. meldde zich dinsdagochtend bij de Belgische politie en werd 's middag overgebracht naar Nederland. Het hof van cassatie in Brussel besloot eerder al dat de man moest worden overgeleverd aan Nederland.

De mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari werd op camera vastgelegd en veroorzaakte veel verontwaardiging in Nederland. Op de beelden was te zien hoe een man door een groep jongeren werd belaagd. Toen hij eenmaal op de grond lag gingen de jongens door met schoppen.

De 17-jarige Brent L. is een andere hoofdverdachte in de zaak. Volgende week dinsdag beslist het hof van cassatie in Brussel over zijn uitlevering. Vorige week liet het OM weten dat in totaal vier van de acht verdachten worden vervolgd.