Ferdinand houdt het voor gezien bij Engeland

Rio Ferdinand zet een punt achter zijn interlandloopbaan bij Engeland. De 81-voudig international wil zich op zijn clubcarrière bij Manchester United richten. Dat meldt de BBC woensdag.

De 34-jarige verdediger heeft sinds de zomer van 2011 niet meer de kleuren verdedigd van de 'Three Lions'. "Na goed te hebben nagedacht heb ik besloten dat het tijd is om te stoppen", licht Ferdinand toe. Hij vindt dat jongere spelers een kans moeten krijgen. "Ik vind dat ik een stap terug moet doen. Het team is in goede doen en er breken veel jonge, getalenteerde spelers door, waardoor de toekomst er rooskleurig uitziet."

Ferdinands positie bij het nationale elftal was de laatste tijd wankel. Zo nam bondscoach Roy Hodgson hem niet mee naar het EK in Polen en Oekraïne afgelopen jaar. Een ruzie tussen zijn broer Anton (Queens Park Rangers) en John Terry (Chelsea) lag daar waarschijnlijk aan ten grondslag. Terry had Anton racistisch bejegend tijdens een wedstrijd. De Chelsea-verdediger heeft inmiddels ook een punt gezet achter zijn interlandloopbaan.