Begrafenis en herdenkingsdienst voor Wiels

Helmin Wiels wordt dinsdag begraven. Zowel op Curaçao als in Nederland is er aandacht voor de uitvaart van de vorige week zondag neergeschoten politicus.

Op Curaçao wordt er in een sportstadion in Willemstad een uitvaartdienst gehouden, omdat er veel publieke belangstelling wordt verwacht. Ook in het parlement is er een herdenkingsdienst voor Wiels. Daar zal onder anderen de Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk bij aanwezig zijn. Ambtenaren op Curaçao zijn vanaf 11 uur vrij. De vlaggen bij alle overheidsgebouwen hangen halfstok.

In Nederland zal om half 7 dinsdagavond een herdenkingsdienst in de Rotterdamse kerk Heilige Drie-Eenheid worden gehouden. Het zal een oecumenische dienst zijn, ook al was Wiels zelf een katholiek. Volgens een woordvoerster van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag zullen er geen bekende sprekers komen. Iedereen die Wiels kende of sympathie voor hem had is welkom; er is plek voor zo'n 800 mensen.

Begrafenis en herdenkingsdienst voor Wiels
Begrafenis en herdenkingsdienst voor Wiels (Foto: ANP)