IJshockeyers winnen van Estland op WK

De Nederlandse ijshockeyers hebben zondag hun eerste wedstrijd op het WK in de divisie 1B gewonnen. Estland werd met 5-4 verslagen. De winnende treffer kwam van Ivy van den Heuvel. Later in de week moet Oranje in het Oekraïense Donetsk nog tegen Polen, Oekraïne, Litouwen en Roemenië. De winner promoveert naar divisie 1A.

Tegen Estland nam Oranje via Mitch Bruijsten en Steve Mason een 2-0 voorsprong in de eerste periode. In het tweede bedrijf was het vervolgens Estland, dat de wedstrijd afsloot met 32 schoten op doel tegen 24 Nederlandse schoten, dat terugkwam en een 2-3 voorsprong nam. Via Tony Demelinne en Wesley Hendriks was er toch een 4-3 voorsprong voor Nederland aan het einde van de tweede periode.

In de derde periode gaf Nederland de voorsprong andermaal uit handen. Vadim Virjassov zette de Esten op 4-4 voordat Van den Heuvel Oranje de zege bezorgde.

Zaterdag sloten de ijshockeyvrouwen hun WK in de divisie 1B af op de tweede plaats. Na een nederlaag tegen gastland Frankrijk wonnen ze in Straatsburg van China, Kazachstan en Groot-Brittannië voordat zaterdag ook Noord-Korea na penalty's werd verslagen.