Dodental na instorten gebouw India opgelopen

Het dodental als gevolg van een ingestort gebouw in een voorstad van de Indiase metropool Mumbai is opgelopen tot zeker 72. Dat hebben de Indiase autoriteiten zaterdag gezegd. Reddingswerkers hebben vrijdagnacht en zaterdag met zwaar materieel gezocht naar overlevenden en wisten in totaal vijftien mensen levend onder het puin vandaan te halen.

Het gebouw was nog in aanbouw. Vier verdiepingen van het gebouw in Thane waren reeds voltooid. Op die verdiepingen waren voornamelijk kantoren gevestigd. Bouwvakkers waren bezig op de bestaande vier nog vier verdiepingen te bouwen. Toen de derde extra verdieping af was, stortte het gehele gebouw in elkaar. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar volgens de politie was de constructie van het gebouw erg zwak.

Toen het gebouw instortte waren er tussen de honderd en honderdvijftig mensen in het pand. De meeste doden waren bouwvakkers, maar ook zeventien kinderen vonden de dood. Zeker zeventig mensen liepen verwondingen op, 36 van hen liggen nog steeds in het ziekenhuis. De andere gewonden werden na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

Voor de bouw van de extra verdiepingen was geen vergunning aangevraagd. De regering van de deelstaat Maharashtra heeft opdracht gegeven tot een onderzoek. Een lid van het gemeentebestuur van Thane en een hooggeplaatste agent zijn op non-actief gesteld wegens plichtsverzuim. Ondertussen zijn agenten op zoek naar de aannemers.