Van der Garde is gematigd tevreden

Ook zijn tweede Formule 1-race heeft Giedo van der Garde uitgereden. In Maleisië eindige de Nederlander als vijftiende voor Max Chilton van Marussia.

Na een sterke eerste fase viel Van Der Garde terug tot achter Jules Bianchi en Charles Pic: "Ik had een zeer goede start en de auto voelde daarna fantastisch aan, tijdens de eerste stint op de intermediates. Vervolgens kreeg ik over de boordradio te horen dat mijn band linksvoor lek was geraakt, maar gelukkig zou ik net op dat moment toch al naar binnen komen voor droogweerbanden. Ik verloor hier dus niet al te veel tijd mee. Ik racete verder op de medium compound en kwam zeventiende te liggen, met een auto die erg goed in balans was."

De problemen van zaterdag waren vandaag niet aanwezig. "De race verliep verder prima. De voorspelde regen kwam uiteindelijk niet, wat wel jammer was omdat ik erg snel was op de inters. Maar op de medium en harde band, waarmee ik vanaf de tweede pitstop reed, ging het ook goed. Ik had niet meer zoveel last van overstuur als zaterdag, tijdens de derde training en kwalificatie, al is dit nog wel iets waar we verder aan moeten werken voor de volgende race in China. We moeten ook kijken hoe we de auto nog beter kunnen afstellen voor de kwalificatie, zodat we betere resultaten kunnen behalen op de zaterdagen."

"Ik wil iedereen in het team nog wel een compliment geven voor het goede werk met de pitstops. Het was telkens erg spannend met Chilton, maar doordat het team de juiste beslissingen nam en snelle pitstops afleverde, bleef ik hem voor."