Vergne pakt punt en forse boete in Maleisië

Toro Rosso heeft een boete van 10.000 dollar gehad voor de unsafe release van Jean-Eric Vergne tijdens een pitstop. Echter hengelde de Fransman wel het eerste punt voor het team binnen.

De Toro Ross-coureur reed weg bij zijn team en botste op tegen Charles Pic, die wilde net zijn team bezoeken. Beide coureurs moesten hun wagen laten repareren na het voorval. “Het is goed om dat we een punt hebben gehaald, maar zonder het incident in de pitstraat hadden we het nog wel wat beter kunnen doen. Ik voel dus wel wat frustraties, maar ben ook erg blij met het punt”, aldus de protegé van Red Bull . “We hebben nu een kleine pauze tot we weer racen en we moeten die tijd gebruiken om uit te zoeken op welke punten we ons kunnen verbeteren. Mijn racesnelheid was vandaag wel goed en ik heb veel plaatsen weten te winnen.

Daniel Ricciardo reed vanaf de start eigenlijk een verloren race door een eigen fout: "Nog voor de start heb ik mijn racekansen zelf een beetje verpest door er in bocht 3 af te vliegen. Ik kon wel door, maar de vloer was beschadigd en ik denk dat dat uiteindelijk bij heeft gedragen aan mijn uitval”, aldus de Australiër.