FNV naar rechter om camera's in bedrijf

FNV Bondgenoten stapt naar de rechter om te zorgen dat een metaalbedrijf in Hoogeveen 28 onlangs geplaatste camera's in en om het bedrijf definitief weghaalt. Werknemers hadden geklaagd over de camera's gericht op hun werkplekken, zij voelen zich bespied. FNV stelde Buig Centrale Steenbergen (BCS) eerder een ultimatum om de camera's weg te halen, maar dat is volgens de bond niet gebeurd.

"Onze leden hebben ons de opdracht gegeven er alles aan te doen om te zorgen dat de camera's die op hun werkplekken zijn gericht weg te halen", licht FNV Metaal-bestuurder Johan Weijenberg toe. "Een juridisch traject ligt voor de hand." Op welke termijn welke stappen exact worden ondernomen kan Weijenberg niet zeggen, maar hij hoopt dat dit zo snel mogelijk is.

Het ultimatum dat FNV het bedrijf had gesteld, om de op de werkplekken gerichte camera's weg te halen, liep dinsdag om 10.00 uur af. Het bedrijf zou wel hebben toegezegd de apparaten tijdelijk uit te schakelen. "Maar onze leden hebben er geen enkel vertrouwen in dat de camera's definitief worden weggehaald."

Het bedrijf plaatste de camera's enkele weken geleden. Er zou veel worden gestolen en vernield, zo motiveerde het bedrijf die keuze volgens FNV Bondgenoten. Werknemers zeggen zich niet daar niet in te herkennen.

Buig Centrale Steenbergen wilde donderdag niet op de zaak reageren.