Dienstregeling Thalys ernstig verstoord door sneeuw

De dienstregeling van de hogesnelheidstrein Thalys is dinsdag ernstig verstoord door hevige sneeuwval. Alle treinen die vanuit Parijs naar Amsterdam en Schiphol hadden moeten komen zijn geschrapt of enkele uren vertraagd.

Ook enkele treinen die van Amsterdam naar Parijs hadden moeten rijden blijven op het station. Thalys adviseert reizigers hun reis uit te stellen. Zij kunnen hun geld terugvragen.

Vooral op het spoor in België en Frankrijk is de chaos groot. Daar geldt voor alle treinen dat ze zijn vertraagd of geschrapt. Dat de problemen daar ernstiger zijn is logisch omdat de sneeuwval daar een stuk heviger is dan in Nederland. In Duitsland is net als in Nederland een beperkt aantal uitgaande lijnen geschrapt of vertraagd.

De NS rijdt uit voorzorg in het zuiden van het land volgens een aangepaste dienstregeling. Daar is deze ochtend van grote storingen nog geen sprake geweest.

Op de buitenlandse wegen leidde de sneeuwval ook al tot een chaos. Honderden auto's strandden op de snelwegen in Frankrijk en het zuidoosten van Groot-Brittannië. Velen verlieten hun auto om de nacht elders door te brengen. In Frankrijk werden vrachtwagens van enkele snelwegen geweerd. In Nederland leidde de sneeuwval tot lange files op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven. De rest van het land bleef gespaard.