FOK! wat een weer...In het zuiden sneeuwval

Goedemorgen! Gisteren was het de koudste dag in 85 jaar en dat hebben we gemerkt. Er stond een bijzonder vervelende noordoostenwind en op de Waddeneilanden vielen er enkele zware sneeuwbuien. In het zuiden viel er meer aanhoudende sneeuw, terwijl er in het midden een paar kleine sneeuwbuitjes vielen.

De afgelopen nacht heeft het in zuiden nog flink doorgesneeuwd en waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat alle neerslag ons land gaat verlaten. Ten noorden van de grote rivieren blijft het op veel plaatsen droog en vanuit het noorden komen er ook enkele opklaringen ons land binnen. De wind neemt gelukkig iets in kracht af, zodat de temperatuur ook iets hoger uitkomt dan gisteren. In het bewolkte zuiden blijft het licht vriezen, maar in de rest van het land komt het kwik iets boven 0 uit.

De eerstkomende dagen verlopen nog behoorlijk koud met temperaturen van iets boven het vriespunt. Tegen het einde van de week lijkt het iets zachter te gaan worden, maar dan neemt wel de kans op regen toe. Een definitieve overgang naar lenteweer zit er helaas nog niet in.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Wandeling qltelEen vervolg van de wandeling van qltel.