Rel om 'racistische' tweet Dewinter

Smaak is helaas niet te koop, en ook een goed gevoel voor humor haal je niet in de winkel. Vlaams politicus Filip Dewinter zal dat waarschijnlijk betreuren. Hij is namelijk in opspraak geraakt nadat hij een foto op Twitter plaatste die volgens critici noch grappig noch smaakvol is.

Dewinter, namens Vlaams Belang ondervoorzitter van het Vlaams parlement, senator en gemeenteraadslid in Antwerpen, schreef namelijk een tweet waarin hij een linkje verwerkte naar een foto. Daarop zijn twee vrouwen in boerka te zien die tussen twee zwarte vuilniszakken staan. Daarbij schreef hij: "Zoek de vijf verschillen." En dat is not done volgens sommige van onze zuiderburen.

Partijvoorzitter van het Vlaams Belang Gerolf Annemans valt Dewinter nog bij, door te stellen dat het verschil 'm zit in dat een vuilniszak wél nuttig is. Ene 'Koen Godderis' wijst erop dat 71% van de lezers van Het Laatste Nieuws de foto grappig vinden. Anderen reageren echter veel negatiever.

Zo zegt een man die zich 'Lander Kennis' noemt: "Het is en blijft onverbeterlijk laag bij de gronds racisme. Zum kotsen!." Een ander klaagt over de kwaliteit van de fotobewerking, met de woorden 'photoshop noob level'. 'Kristian VDH' vindt dat hij Dewinter het vanwege zijn functie niet kan maken: "voor een politieker is dat grapje maken onverantwoord. Je representeerd BE."

Aan welke kant van het debat je ook staat, iedereen zal het eens zijn met de tweet van ene 'Luk Balcer': "Dankzij Twitter kom je te pas en te onpas te weten wie de echte randdebielen zijn."