Stoner maakt overstap naar vier wielen

Casey Stoner zal dit jaar in de Australische V8 Supercars rijden. De voormalig motorcoureur nam vorig jaar afscheid van de MotoGP-klasse. De 27-jarige Australiër heeft een contract voor één seizoen getekend bij Triple Eight Race Engineering, waar hij de beschikking krijgt over een Holden VE Commedore.

De tweevoudig MotoGP-kampioen zal voor dit team uitkomen in de Dunlop Series, een niveau onder het grote V8 Supercar-kampioenschap. "Het wordt een proefjaar, om te zien of het wat voor me is en of ik het een beetje kan", liet Stoner weten aan de Daily Telegraph. "Ik zou in eerste instantie driekwart van de races rijden, maar heb nu besloten ze allemaal te doen, om zoveel mogelijk ervaring op te doen."

"Ik heb nog bijna niets op vier wielen gedaan en heb dus nog veel te leren. Ik zal de komende tijd veel tijd in de simulator zitten om alle circuits te leren kennen", aldus Stoner. De eerste race die hij zal rijden in de Dunlop V8 Supercars wordt de Clipsal 500 Adelaide. Deze race wordt in het weekend van 2 en 3 maart gehouden op een stratencircuit.