Nederlanders zakken op wereldranglijst tennis

De Nederlandse tennissers zijn gezakt op de wereldranglijst. Robin Haase ging van de 53e naar de 55e plaats. Igor Sijsling zakte nog een positie meer. Hij ging van 65 naar 68. Ook de vrouwen staan nu lager dan voor de Australian Open. Kiki Bertens ging van zestig naar 65, Arantxa Rus staat nu 73e en twee weken geleden nog zeventigste.

Op de dubbelranglijst is er wel een indrukwekkende stijging voor Haase en Sijsling. Het duo reikte in Melbourne tot hun eerste grandslamfinale en Haase steeg daardoor van de 152e naar de 43e plaats, een winst van 109 plaatsen. Sijsling boekte zelfs 275 plaatsen winst. Hij staat 52e. Jean-Julien Rojer blijft op de dertiende stek de beste Nederlandse dubbelaar.

In de top van de mannenranglijst zakte Rafael Nadal naar de vijfde plaats. David Ferrer is nu de nieuwe nummer vier. Novak Djokovic, Roger Federer en Andy Murray blijven een, twee en drie.

Bij de vrouwen blijft Victoria Azarenka de nummer één. Serena Williams stijgt, ten koste van Maria Sharapova, naar de tweede plaats. Agnieszka Radwanska blijft vierde, en verliezend Australian Open-finalist Na Li klimt van de zesde naar de vijfde plaats.

Caroline Wozniacki duikelt weer uit de top tien. De Deense staat nu elfde. Toernooiverrassing Sloane Stephens komt voor het eerst in haar carrière de top twintig binnen. Zij steeg van de 25e naar de zeventiende positie.