Publicaties Jansen Steur onderzocht

Het Medisch Spectrum Twente laat publicaties onderzoeken waarbij de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur betrokken was. De aan het ziekenhuis gelieerde Medical School Twente gaat het onderzoek uitvoeren. Als dat nodig blijkt te zijn worden de uitkomsten van het onderzoek voor toetsing aan een externe instantie voorgelegd. Dat meldt het ziekenhuis donderdag.

Jansen Steur wordt in Nederland vervolgd omdat hij in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson stelde. Ook werden mogelijk onnodig hersenoperaties uitgevoerd als gevolg van zijn diagnoses. De neuroloog werd in 2003 ontslagen bij het Medisch Spectrum Twente vanwege een medicijnverslaving.

De afgelopen week kwam de al eerder in opspraak geraakte Jansen Steur opnieuw veelvuldig in het nieuws, nadat was gebleken dat hij sinds 2011 in de Klinikum am Gesundbrunnen in het Duitse Heilbronn werkte. Het ziekenhuis ontsloeg hem vrijdag toen zijn reputatie bekend werd. Het Openbaar Ministerie in Duitsland liet maandag weten een vooronderzoek te starten naar Jansen Steur.