'Vader verdachte is zelf grensrechter'

De vader van een van de verdachten van het doodschoppen van een grensrechter in Almere is zelf trainer en grensrechter. Dat meldt het EO-programma De Vijfde Dag, dat donderdagavond aandacht besteedt aan de zaak.

De verdachten speelden in het B1-elftal van Nieuw Sloten. Volgens het programma, dat sprak met spelers, is de vader van de 15-jarige verdachte Yassin D. trainer van de A2-spelers en fungeert hij af en toe als scheids- en grensrechter. De secretaris van Nieuw Sloten bevestigt dat en zegt dat de vader van Yassin 'zeer betrokken' is bij de club.

Yassins vader zelf zegt in het programma dat de familie verslagen is en dat berichten in de media over de gang van zaken niet kloppen. "Misschien is vijf procent waar, maar 95 procent klopt niet".

Volgens spelers van Nieuw Sloten is een van de andere verdachten, Soufyan B., geen lid van de club. Hij zou zondag onder een andere naam hebben meegespeeld tegen Buitenboys in Almere.

De rechter-commissaris bepaalde donderdag dat de drie verdachten nog zeker twee weken in de cel blijven. Ze worden onder meer verdacht van doodslag.