Mishandelde grensrechter dood

De grensrechter die zondag werd mishandeld in Almere is aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt de politie maandag. De vrijwilliger van voetbalclub Buitenboys uit Almere was door voetballers van 15 en 16 jaar in elkaar geslagen en geschopt.

Een groepje B-junioren van de Amsterdamse club Nieuw Sloten had de grensrechter volgens Omroep Flevoland tegen de grond gewerkt en mishandeld, en nadat hij in eerste instantie nog op kon staan zouden ze hem nogmaals hebben getackled en geschopt. Enkele uren na het incident werd de grensrechter onwel en zakte in elkaar. Hij werd kunstmatig in slaap gehouden in het ziekenhuis, waar hij in de loop van maandag is overleden. Drie verdachten zitten vast.

Update 17.31 uur
Volgens de NOS heeft de politie de verklaring dat de man is overleden, vervangen door eentje waarin wordt gezegd dat hij 'klinisch dood' is. Met andere woorden, hij is buiten bewustzijn en vertoont geen waarneembare tekenen van leven zoals hartslag en ademhaling. Het is op dit moment onduidelijk wat de verklaring inhoudt voor de vooruitzichten van de grensrechter, als die er überhaupt nog zijn.

Update 18.23 uur
De NOS meldt nu dat de man volgens de voetbalclub is overleden. "Onze grensrechter Richard overleed om 17:30 uur in bijzijn van zijn familie", aldus een verklaring van de club.