'Matthew Vaughn regisseert Star Wars'

Regisseur Matthew Vaughn zou de felbegeerde baan van Star Wars-regisseur hebben binnengesleept. Acteur Jason Flemyng bleek iets te loslippig op de rode loper van de misdaadkomedie Seven Psychopaths. "Matt en ik hebben al negen films samen gemaakt, ik denk wel dat ik een telefoontje krijg voor Star Wars", zegt hij tegen de Britse filmsite Heyuguys.

Na de vraag of Vaughn interesse heeft om de nieuwe Star Wars-film te regisseren, reageert Flemyng geschrokken en stamelt hij dat Vaughn zeker wil. "Ik bedoel dat denk ik." De acteur uit X-Men: First Class lijkt zijn mond voorbij te hebben gepraat.

De 41-jarige Vaughn werd al genoemd als mogelijk regisseur van Star Wars Episode VII. Hij was dit jaar nog verbonden aan het vervolg op zijn film X-Men: First Class, maar liet die baan om onbekende redenen schieten. Volgens geruchten heeft hij de klus laten vallen voor Star Wars.

In oktober werden drie nieuwe Star Wars-films aangekondigd, toen Disney bekendmaakte Lucas Film te hebben gekocht. Michael Arndt is aangesteld om het scenario te schrijven van Star Wars Episode VII. De film moet in 2015 uitkomen.


'Matthew Vaughn regisseert Star Wars' (Foto: Novum)