Rockstar 'overweegt' pc-versie Grand Theft Auto V

In een interview met IGN laat Dan Houser, een van de mannen achter de Grand Theft Auto-reeks, weten dat het bedrijf slechts overweegt om Grand Theft Auto V naar de pc te brengen. Rockstar kijkt vooral of een platform lucratief is. De pc en Wii U lijken niet interessant te zijn.

Houser vertelde ook dat Rockstar geen first party-ontwikkelaar is voor Nintendo, Sony en Microsoft en dat ze vrij zijn om zelf te bepalen voor welke platformen ze gaan ontwikkelen. Als voorbeeld wordt Apple genoemd, waar Rockstar wel voor zou willen ontwikkelen als het genoeg geld opbrengt. "We see ourselves as a content company that uses technology. We don't make it; we use it to make the most fun stuff", voegt Houser toe.

Op de vraag waarom Grand Theft Auto V geen launchtitel is voor de volgende generatie consoles wordt hetzelfde antwoord gegeven: de huidige consoles zijn lucratief en hebben een grote userbase. Rockstar ondervindt daarnaast geen problemen met limitaties op de PlayStation 3 en Xbox 360: "There's plenty of power in these machines." De PlayStation Move en Xbox Kinect worden echter niet gebruikt, deze zouden de ervaring van spelers verpesten als er steeds gewisseld wordt tussen Move, Kinect en gewone controls.