PSG wint niet van negental Rennes

Ondanks de grove investeringen wil het nog niet vlotten met Paris Saint-Germain. De Franse ploeg ging vandaag met 1-2 onderuit tegen Stade Rennes. Opvallend was dat Rennes vanaf de 51e minuut slechts met negen man binnen de lijnen stond.

De hoofdstedelingen kwamen na een klein kwartier spelen al op achterstand door een doelpunt van Romain Alessandrini. Nenê wist in de 21e minuut op aangeven van Javier Pastore de stand echter weer gelijk te trekken. De 1-1 stand was echter van korte duur, want na ruim een half uur spelen kwam Stade Rennes opnieuw op voorsprong. Julien Feret was de gevierde man.

Intussen stond Rennes al met tien man, nadat keeper Benoit Costil de rode kaart kreeg. In de 51e minuut werd ook Rennes-middenvelder Jean Makoun met twee gele kaarten naar de kant gestuurd. Paris Saint-Germain, waar verder onder meer Alex, Maxwell, Thiago Silva en Lavezzi in de basis stonden, kon echter geen vuist maken tegen het negental van Rennes. Trainer Carles Ancelotti bracht onder meer de spitsen Guillaume Hoarau en Kevin Gameiro nog binnen de lijnen, maar ook dit veranderde niets aan het resultaat.

Ondanks de nederlaag staat Paris Saint-Germain, waar Gregory van der Wiel vandaag ontbrak, nog wel eerste in de Ligue 1. De ploeg heeft echter twee wedstrijden meer gespeeld dan Olympique Marseille en Olympique Lyon. Marseille staat op dit moment tweede met even zoveel punten als PSG. Lyon heeft slechts één punt minder. Stade Rennes staat vierde.