Tientallen tips over gevaarlijke internetdater

De Duitse politie heeft 25 tips gekregen over de gevaarlijke voortvluchtige Nederlandse internetdater Omid Ramadani. Mogelijk zit daar een vers spoor bij, melden Duitse media.

De politie in Berlijn verspreidde zondag twee foto's van de 45-jarige verdachte die via verschillende sites contact zocht met vrouwen uit Iran. Daarbij werd gewaarschuwd dat de man van Iraans-Irakese afkomst uiterst gewelddadig is.

De Duitse krant Tagesspiegel meldt dat hij eerder in Nederland is opgepakt voor een soortgelijk vergrijp, zonder verdere details te geven. Een woordvoerder van de politie in Nederland wil hier niets over kwijt. "Wij kunnen dat hier natuurlijk wel opzoeken, maar wij doen geen mededelingen over eerdere veroordelingen van verdachten."

De man heeft volgens de politie eind vorige maand een 37-jarige Iranese vrouw zware verwondingen toegebracht. Dat gebeurde in haar woning. Volgens sommige Duitse media heeft hij haar borsten afgesneden. Hij had haar 10-jarige dochter eerst vastgebonden, de mond gesnoerd en in een andere kamer opgesloten.

De politie vreest dat hij contact opneemt met meer vrouwen die hij via internet heeft leren kennen. De verdachte heeft de Nederlandse nationaliteit, maar bezit waarschijnlijk ook Iraanse papieren.