'Adoptie Windows 8 een drama'

Slecht nieuws voor Microsoft: de adoptie van Windows 8 verloopt veel trager dan dat van Windows 7. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van Net Applications, een bedrijf dat digitale statistieken verzamelt.

Aan het einde van afgelopen maand gebruikte slechts 0,45 procent van alle Windows-pc's versie 8. In oktober 2009, toen Windows 7 gelanceerd werd, gebruikte 2,33 procent van de Windows-pc's versie 7. Addertje onder het gras: Windows 8 is vier dagen later in oktober geïntroduceerd dan Windows 7 dat was (zes versus tien dagen).

Toch maakt analist Gregg Keizer van Computerworld zich zorgen: hij denkt dat Windows 8 zelfs moeite gaat krijgen om de adoptie van het geplaagde Windows Vista te verslaan. Uit cijfers van Net Applications blijkt ook dat de pre-release adoptie van Windows 8 maar liefst vijf maal slechter was dan zijn voorganger Windows 7.

Computergebruikers lijken dus nog niet warm te lopen voor Windows 8. Dinsdag liet Microsoft-CEO Steve Ballmer echter weten dat er maar liefst vier miljoen exemplaren van Windows 8 verkocht waren. Daar voegde Ballmer enthousiast aan toe dat Windows 8-pc's de beste pc's ooit zijn.

'Adoptie Windows 8 een drama' (Beeld: Computerworld)