FOK!filmtip van de dag: Muppets From Space / Fight Club

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Hoewel vanavond zowel Robin Hood (20.30, SBS6als Hellboy (22.00 uur, RTL7) speelt, stemmen wij onze televisie toch af op Comedy Central. Toch de avond beginnen met een lach, om het te eindigen met iets meer agressie. Onze eerste filmtip begint om 21.00 uur op Comedy Central: Muppets From Space. Wanneer Gonzo in zijn ontbijt een boodschap uit de ruimte krijgt, komt hij erachter dat hij een buitenaards wezen is. Gonzo the Great is jarenlang bestempeld als een "whatever", terwijl zijn vrienden precies weten wat ze zijn: kikkers, beren, varkens, garnalen. In Muppets From Space komt de waarheid naar boven, of eigenlijk: beneden. Er is een buitenaards wezen op aarde en zijn naam is Gonzo the Great.

De tweede tip begint om 22.45 op RTL5, namelijk Fight Club. Edward Norton speelt in deze film een verzekeringsagent die het niet meer ziet zitten. Op een oersaaie dag komt hij de mysterieuze Tyler Durden tegen, gespeeld door Brad Pitt. Deze rebel sleurt hem de ondergrondse wereld van de vechtsport in, waar mannen die hun normale bestaan beu zijn elkaar in bloederige vuistgevechten te lijf gaan. De buitenwereld weet hier niets van want de eerste regel van het geheime gezelschap verbiedt dit. Een grimmige klassieker naar het gelijknamige boek van Chuck Palahniuk door regisseur David Fincher.

Fight Club