Verjaardag E.T. gevierd met Kuipers

De alien E.T. wordt dertig jaar en dat moet gevierd worden. Het Leids Filmfestival, dit jaar van 23 tot en met 28 oktober, verzorgt daarom in samenwerking met Universal op zondag 28 oktober een verjaardagsfeest voor E.T. The Extra – Terrestrial.

Nederlands ruimtevaarder André Kuipers opent de middag in bioscoop Trianon, waarna de film bekeken zal worden en de kinderen in de zaal de gelegenheid krijgen de kans om de astronaut de oren van het lijf te vragen over zijn ruimteavonturen. Aansluitend is iedereen uitgenodigd op het verjaardagsfeest van E.T., het bekende ruimtewezen uit de Spielberg-film.

De verjaardag van E.T. maakt deel uit van het filmprogramma Science & Cinema van het Leids Filmfestival. In samenwerking met Museum Boerhaave NWT Magazine en de Wetenschapsdag van de Universiteit Leiden worden er acht films vertoond waarin op een originele manier wetenschap zit verwerkt: Contact, Invasion of the Body Snatchers, Recount, Minority Report, Moneyball, You don’t know Jack, Troll Hunter en Wall-E. De films zullen worden ingeleid door diverse wetenschappers en wetenschapsjournalisten.

Maker E.T. overleden (Novum)