Roeiers winnen goud op EK

Mitchel Steenman en Rogier Blink hebben bij het Europees kampioenschap roeien in Varese de gouden medaille gewonnen in de twee zonder. Het duo maakte eerder dit jaar deel uit van de Holland Acht die tijdens de Olympische Spelen in Londen niet verder kwam dan een vijfde plaats.

Steenman en Blink waren na het debacle met de Holland Acht gefrustreerd in Nederland teruggekomen en wilden laten zien dat de vijfde plaats in Londen niet hun niveau was. Op het EK, waar een aantal toppers ontbrak, lieten ze in de series al zien de slag goed te pakken te hebben met een zege. In de finale roeiden ze naar een tijd van 6.28,00 en bleven hiermee de Spanjaarden ruim een seconde voor.

Het duo liet aan de NOS weten dat het nog geen uitgemaakte zaak is dat ze volgend seizoen weer terugkeren in de Acht. "Als het niet gaat, zoals wij willen, trekken we ons eigen plan. We zijn naïef geweest in de voorbereiding op Londen 2012. We dachten ook zonder ideale situatie een medaille te kunnen winnen. Dat bleek een misvatting. Daar balen we nog steeds van."