Nokia kondigt de Lumia 920 aan

Nokia heeft vandaag haar nieuwe Windows Phone 8-toestel, de Lumia 920, in New York officieel gepresenteerd. Nokia gaat nog andere toestellen aankondigen die op dit besturingsysteem draaien.

Vorig jaar kwam Nokia op de markt met hun Lumia-reeks en hoewel de toestellen over het algemeen goed werden ontvangen, waren er nog kleine dingen die men tegenstond om de stap richting Nokia en Windows Phone te maken. Daar willen ze vandaag 5 september tijdens de officiële aankondiging van Windows Phone 8 en de nieuwe Lumia-serie definitief een einde aan maken.

Met onder andere Internet Explorer 10 die websites op Windows Phone er exact hetzelfde uit laat zien als op tablet of desktop maar dan natuurlijk alleen kleiner, een groter, gebogen 4.5-inch PureMotion HD+-scherm met een WXGA resolutie (1280 x 768) dat nu ook reageert als je handschoenen draagt, dual-core 1.5GHz Snapdragon S4 CPU, 2000mAh batterij, NFC en de mogelijkheid om draadloos op te laden. Maar wat misschien wel het meest in het oog springt is de 8-megapixel PureView-camera met 1080p-video, die de kwaliteit van foto's een stap hoger moet maken.

Het enige opvallende is dat er geen SD-kaartslot in de Lumia 920 komt, die wel in de 820 aanwezig is, die ook later vandaag is aangekondigd.

Nokia 920

"Make no mistake about: This is a year for Windows. Windows Phone. Windows Tablets. Windows PCs", aldus Steve Ballmer.